Helpen maakt happy

Helpen maakt happy!

Een ander helpen geeft vaak veel voldoening. Dat is ook de ervaring van Dirk Baron. Twee jaar geleden heeft hij zich aangemeld als vrijwilliger bij HiP Waddinxveen.
“Ik voel me een rijk gezegend mens en zie het als mijn taak om anderen te helpen en te laten delen van wat ik zelf heb ontvangen. “Ik heb twee rechterhanden en kan veel voor anderen betkenen door praktisch hulp te bieden.”
“Wat ik mooi vind aan HiP, is dat je zelf kunt aangeven wat voor soort hulp je wilt bieden én dat je ook het moment bepaalt wanneer je hulp biedt.”
In de afgelopen periode heeft hij diverse hulpvragen opgepakt: “Ik heb mensen onder andere geholpen met het ophangen van een lamp, verhuizen, het leggen van laminaat en het repareren van een kast.”
De grotere klussen doet hij vaak samen met zijn zoon Harm van 20 jaar. “Dat maakt het klussen makkelijker en gezelliger.” Kortgeleden hebben ze samen een schutting geplaatst bij een alleenstaande vrouw zonder netwerk. “Veel mensen die aankloppen bij HiP voor hulp hebben vaak geen netwerk om op terug te vallen of zijn bijvoorbeeld door ziekte niet in staat om dingen zelf te doen.”
De meeste mensen die hij heeft geholpen zijn vaak ontzettend blij en dankbaar met de hulp die ze krijgen. “Daar wordt je zelf ook blij van.”