'Het verbreedt mijn horizon'

Één van de hulpbieders van HiP Is Marian van der Wilt. Ze is al 6 jaar actief betrokken bij HiP. ”Het mooie aan HiP is dat het vaak om eenmalige of kortdurende hulpvragen gaat en dat je iets kunt doen voor mensen uit je directe omgeving. Je zit dus niet meteen ergens  aan vast en hoeft ook geen kilometers te rijden om iets voor een ander te kunnen doen. Daarnaast kun je als hulpbieder zelf bepalen voor wat voor soort activiteiten je jezelf in wilt zetten. Zo kun je vooral datgene doen wat bij je past en wat je leuk vindt.”
 In de afgelopen jaren is ze diverse keren gevraagd om zich in te zetten voor iemand die niet terug kon vallen op een eigen netwerk. Momenteel helpt ze een vrouw uit “De Wingerd”  met Nederlandse taalles. Dit doet ze inmiddels zo’n anderhalf jaar. Ze spreken bijna wekelijks af. “Deze mevrouw, die uit Syrië komt, spreekt inmiddels al best goed Nederlands. Door te helpen met taalles kan ze sneller integreren. Ze is nu bijvoorbeeld in staat om haar kinderen een eenvoudig boekje voor te lezen.”
Het vrijwilliger zijn levert Marian zelf ook wat op: “Het is leuk om te merken dat iemand blij is met wat je doet. Daarnaast verbreedt het ook mijn horizon. Door deze mevrouw uit Syrië weet ik nu veel meer over vluchtelingen en wat het betekent om alles achter te moeten laten.”