Tineke en Olga zijn een echte match

Tineke en Olga zijn een echte match Eind vorig jaar schreef  Olga zich in als vrijwilliger bij HiP Helpt Waddinxveen. Ondanks haar drukke bestaan,  ze is eigenaar van een administratiebureau, maakt ze bewust tijd vrij om zich voor anderen in te zetten.
“Bij mijn eigen moeder, die in Oekraïne woont, heb ik gezien hoe fijn het is als mensen voor haar klaarstaan. Omdat ik mijn eigen moeder door de afstand meestal niet ter plekke kan helpen, wil ik graag iets doen voor ouderen in mijn buurt.”
Eind maart kreeg Olga via de Helpdesk van HiP Helpt de vraag voorgelegd of ze voor Tineke de boodschappen wilde doen. Tineke is 81 en slechtziend en daardoor niet meer in staat dit zelf te doen.
Olga hoefde niet lang na te denken:  “Het is voor mij een kleine moeite en voor haar is het belangrijk dat het gebeurt.”
Olga en Tineke zien elkaar vanaf die tijd bijna elke week. Als Olga de boodschappen brengt, blijft ze regelmatig even wat drinken.  “We leren elkaar zo steeds beter kennen.”
Ook Olga’s man is een paar keer bij Tineke geweest. “Onlangs had ik geen tijd om de boodschappen te brengen en toen is hij bij haar langs geweest.”
 “Ik ben nog gelukkiger sinds ik vrijwilligerswerk doe. De energie die het me kost, krijg ik ruimschoots weer terug. Ik ben heel blij met Tineke. Ik heb het echt met haar getroffen.”
Ook Tineke is blij met het contact. ”We hebben echt een klik.  Ik hoop dat ze nog heel lang mijn vrijwilliger blijft.”
Heb  je hulp nodig? Of wil je juist anderen helpen? Via hipwaddinxveen.nl is het mogelijk een hulpvraag te plaatsen of hulp aan te bieden. Bellen naar de helpdesk kan ook: 06 40 00 03 14

15-09-2020